БРОЈ ЗА ИТНИ ПОВИЦИ 112

ПП Вежба во склоп на акцијата „Ден на дрвото“

ПП Вежба во склоп на акцијата „Ден на дрвото“

Во состав на граѓанската иницијатива, исто така во с.Мршевци – општина Илинден, на ден 30.03.2010 год., ПП Сојузот на град Скопје делеше пропаганден материјал од областа на ПП заштитата. 

Со цел подигање на јавната свест кај учесниците на пошумувањето беше организирана и показна ПП вежба за употреба на неколку видови ПП апарати. Десетина учесници на пошумувањето, преку гаснење на импровизираниот оган, имаа можност да се стекнат со практично знаење од оваа област.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

By |2018-01-09T19:19:27+01:001 - 04 - 2010|Новости|Коментарите се исклучени на ПП Вежба во склоп на акцијата „Ден на дрвото“

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top