БРОЈ ЗА ИТНИ ПОВИЦИ 112

Советување „Противпожарната заштита во Репубика Македонија – искуства и предизвици“

Советување „Противпожарната заштита во Репубика Македонија – искуства и предизвици“

 Советување:

Противпожарната заштита во Република Македонија – искуства и предизвици

26-27 Мај 2010, Струга

 

 

На 26-27.05.2010 год., во Струга (хотел Дрим), се одржа советување под наслов: Противпожарната заштита во Република Македонија – искуства и предизвици.

Организатори на ова советување беа Противпожарниот сојуз на Македонија и Дирекцијата за заштита и спасување на Република Македонија. На советувањето присутни беа околу 200 учесници, и тоа од: Противпожарниот сојуз на Македонија, Дирекцијата за заштита и спасување на Република Македонија, Територијалните против пожарни единици, Ј.П. Македонски шуми, ЗЕЛС, Националните Паркови, ПП претпријатија и ПП сервиси, Окта, ЕВН, Техногас и др.

 

 

Известување – СОВЕТУВАЊЕ „Противпожарната заштита во Република Македонија – искуства и предизвици“

Страна 1

Страна 2 

Формулар за регистрација

Зборник – Советување „Противпожарната заштита во Р.Македонија – искуства и предизвици“

 

Презентации во сесии:

1. Сесија бр. 1 – Противпожарната заштита во Системот за заштита и спасување – Лидија Бјелица 

Дел 1 

Дел 2

2. Сесија бр 2 –  Развој на човечките ресурси во територијалните ПП Единици – Зоран Нешкоски

3. Сесија бр.3 – Подгортвеноста на Ј.П. „Македонски Шуми“ за заштита на шумите од пожари – Јован Чаковски

4.Сесија бр.4 – Доброволното пожарникарство во единиците на локалната самоуправа, правна регулатива, актуелни состојби и предизвици – Никола Бојковски

5. Сесија бр 5 –  Правна регулатива, актуелни состојби и предизвици во областа на сервисното одржување на ПП апарати и ПП инсталации – Милан Клопчевски

 

Заклучоци и Предлози

ФОТОГАЛЕРИЈА

By |2018-01-09T19:19:26+01:0013 - 04 - 2010|Новости|Коментарите се исклучени на Советување „Противпожарната заштита во Репубика Македонија – искуства и предизвици“

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top