БРОЈ ЗА ИТНИ ПОВИЦИ 112

Состанок на ПСМ со ПП Сервиси и ПП Претпријатија

Состанок на ПСМ со ПП Сервиси и ПП Претпријатија

На ден 09.04.2010 г. на иницијатива на Противпожарниот Сојуз на Македонија, во просториите на ПСМ се одржа состанок со претставници на претпријатијата од областа на сервисното одржување на ПП апарати и ПП инсталации.

 

На состанокот присуствуваа претставници на 20-тина ПП Сервиси и Претпријатија од целата територија на Р.Македонија. Присутните бе известени за претстојното советување „Противпожарната заштита во Р. Макеоднија – искуства и предизвици“ што ќе се одржи во Струга на 26 и 27 мај 2010 г.

 Состанок на ПСМ со ПП Сервиси и ПП Претпријатија

Исто така,  беше дискутирано и за актуелните состојби од областа на ПП Заштитата во Р.Македонија, со посебен осврт на потребата од формирање на Комора која ќе ги застапува интересите на сите сите чинители од  областа на ПП Заштитата. 

 Состанок на ПСМ и ПП Сервиси и претпријатија

 На крајот од состанокот, беше потенцирана и потербата од поголема соработка помеѓу ПСМ и претпријатијата од областа на сервисното одржување на ПП апарати и ПП инсталации.

 

 

By |2018-01-09T19:19:26+01:0013 - 04 - 2010|Новости|Коментарите се исклучени на Состанок на ПСМ со ПП Сервиси и ПП Претпријатија

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top