БРОЈ ЗА ИТНИ ПОВИЦИ 112

Учество на ПСМ во акцијата „Ден на дрвото“

Учество на ПСМ во акцијата „Ден на дрвото“

Во состав на граѓанската акција „Ден на дрвото“, на ден 26.03.2010 год., во с.Мршевци – општина Илинден, се одржа натпревар во брзо садење садници.

На натпреварот учествуваа 22 екипи од целата држава во ранг на основни и средни училишта. И во оваа манифестација ПСМ зема активно учество. На местото на напреварувањето беше поставен мини штанд на кој беше изложен пропаганден материјал од областа на заштитата на шумите и други отворени простори од пожари. Исто така, на натпреварувачите и присутните им беше поделен пропаганден материјал. Со тоа, ПСМ ја подржа акцијата за пошумување и ја потенцира потребата за заштита на шумите и другите отворени простори од пожари.

Обраќање на градоначалникот на општина Илинден

Информативен штанд

 

 

Натпревар во брзо садење

 

 

By |2018-01-09T19:19:27+01:001 - 04 - 2010|Новости|Коментарите се исклучени на Учество на ПСМ во акцијата „Ден на дрвото“

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top