БРОЈ ЗА ИТНИ ПОВИЦИ 112

Учество на ОППС Битола во кампањата „Да ја заштитиме Македонија од пожари!“

Учество на ОППС Битола во кампањата „Да ја заштитиме Македонија од пожари!“

    Општинскиот ПП Сојуз Битола на ден 26.05.2011 година /Четврток/ со почеток во 12,00 часот на Широк Сокак во Битола, во соработка со Дирекцијата за заштита и спасување  Подрачно одделение Битола, Територијалната ПП Единица и преставници на Локалната Самоуправа, се приклучи на националната кампања на ПСМ – „Да ја заштитиме Македонија од пожари!“.

Целта на Акцијата беше да се зголеми свеста на луѓето за нивниот однос кон зашитата на шумите од пожари а во исто време и да се подготват за престојанта сезона – лето 2011 од делот на гасење пожар на отворен простор.

 

By |2018-01-09T19:19:16+01:0030 - 06 - 2011|Uncategorised|Коментарите се исклучени на Учество на ОППС Битола во кампањата „Да ја заштитиме Македонија од пожари!“

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top