БРОЈ ЗА ИТНИ ПОВИЦИ 112

XXXI-и Противпожарен квиз натпревар

XXXI-и Противпожарен квиз натпревар

Противпожарните квиз-натпревари беа организирани според Правилникот за организирање и спороведување на квиз-натпреварисвоен на 29.09.2014 год.).

Според региони, квиз-натпреварите беа одржани како што следува:

Регион I – Струга,  20.11.2015

Кадети:

ОППС Гостивар

ОППС Струга

ОППС Тетово

ОППС Кичево

ОППС Дебар

Победници: Тетово 1 место, Гостивар 2 место, Кичево 3 место.

 

Јуниори:

ОППС Гостивар

ОППС Струга

ОППС Тетово

ОППС Кичево

ОППС Дебар

Победници: Струга 1 место, Дебар 2 место, Гостивар 3 место.

 Регион II – Кавадарци,  18.11.2015

Кадети:

ОППС Битола

ОППС Неготино

ОППС Кавадарци

ОППС Крушево

ОППС Велес

ОППС Валандово

ГевгелијаБогданци

Победници: Неготино 1 место, Велес 2 место, Крушево 3 место.

 

Јуниори:

ОППС Битола

ОППС Неготино

ОППС Кавадарци

ОППС Крушево

ОППС Велес

ОППС Валандово

Победници: Крушево 1 место, Кавадарци 2 место, Неготино 3 место.

 

Регион III – Берово,  23.11.2015

Кадети:

ОППС Кочани

ОППС Берово-Пехчево

ОППС Делчево

Победници: Делчево 1 место, Пехчево 2 место, Кочани 3 место.

 

Јуниори:

ОППС Кочани

ОППС Берово

ОППС Делчево

Победници: Делчево 1 место, Берово 2 место, Кочани 3 место.

 

Регион IV – Кратово,  19.11.2015

Кадети:

ОППС Пробиштип

ОППС Кратово

ОППС Куманово

ОППС СветиНиколе

Победници: СветиНиколе 1 место, Куманово 2 место, Пробиштип 3 место.

 

Јуниори:

ОППС Пробиштип

ОППС Кратово

ОППС Куманово

ОППС СветиНиколе

Победници: Пробиштип 1 место, Куманово 2 место, Кратово 3 место.

 

Регион V – Скопје 1,  11.11.2015

Кадети:

ОППС Аеродром

ОППС ЃорчеПетров

ОППС Чаир

ОППС Петровец

Победници: Аеродром 1 место, Петровец 2 местоиЃорчеПетров 3 место.

 

Јуниори:

ОППС Аеродром

ОППС ЃорчеПетров

ОППС Чаир

ОППС Петровец

Победници:ЃорчеПетров 1 место, Аеродром 2 место, Петровец 3 место.

 

Регион VI – Скопје 2,   11.11.2015

Кадети:

ОППС КиселаВода

ОППС ГазиБаба

ОППС Бутел

ОППС Илинден

ОППС Сопиште

Победници: ГазиБаба 1 место, Бутел 2 место, Илинден 3 место.

 

Јуниори:

ОППС КиселаВода

ОППС ГазиБаба

ОППС Бутел

ОППС Илинден

ОППС Сопиште

Победници: КиселаВода 1 место, Илинден 2 место, ГазиБаба 3 место.

 

Оваа година Републичкиот ПП квиз-натпревар се одржа во Виница, во организација на ОППС Виница, како замена на ОППС БЕРОВО кој го отстапи домаќинството поради технички причини, а под покровителство на Противпожарниот Сојуз на Македонија. Натпреварувањето се одржа во ОУ “Гоце Делчев” на 12 Декември 2015 г., со почетокво 11:30 часот. На Републичкиот квиз-натпревар учествуваа 42 натпреварувачи од основните и средните училишта, а вкупно на овогодинешните ПП квиз  натпревари (на општинско, регионално и републичко ниво) продефилираа над 1000 ученици.

Екипите кои што учествуваа на Државното Квиз натпреварување и местата кои што ги освоија се следдниве:

 

Кадети:

ОППС Неготино

ОППС СветиНиколе

ОППС Тетово

ОППС Делчево

ОППС Аеродром

ОППС ГазиБаба

ОППС Виница

Победници: Неготино 1 место, Виница 2 место, СветиНиколе 3 место.

 

Јуниори:

ОППС Крушево

ОППС Пробиштип

ОППС Струга

ОППС Делчево

ОППС ЃорчеПетров

ОППС КислеаВода

ОППС Виница

Победници: Струга 1 место, Крушево 2 место, Делчево 3 место.

By |2018-01-22T13:55:29+01:0017 - 01 - 2016|Новости|Коментарите се исклучени на XXXI-и Противпожарен квиз натпревар

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top