БРОЈ ЗА ИТНИ ПОВИЦИ 112

Одпочна реализација на BE DRIN проектот

Одпочна реализација на BE DRIN проектот

Во рамките на BE DRIN проектот, од 18 до 19.02.2016 година, се спроведе „NEEDS ASSESSMENT“ односно посетата за процена на капацитетите и потребите за реализирање на проектот. Тимот кој беше во посета на Македонија го сочинуваа: Viola Vallini (Italian Presidency of the Council of Ministers), Annalisa Bergantini (ANPAS – Associaziona Nazionale Pubbliche Assistenze) i Samuele Pezzuolo (ANPAS – Associaziona Nazionale Pubbliche Assistenze).

На 18.02.2016 година, беа организирани состаноци во: Противпожарен Сојуз на Македонија (ПСМ), Дирекцијата за заштита и спасување (ДЗС) и Општинскиот Противпожарен Сојуз на Аеродром (ОППС Аеродром).

На 19.02.2016 година, беше организирана посета на ОППС Виница, каде што беа организирани средби со: ОППС Виница, Територијалната единица за заштита од пожари на Виница, Подрачната единица на ДЗС и Локалната самоуправа. Исто така беше организирана теренска посета на локалитети и локално население загрозено од поплави.

 Линкови: https://www.flickr.com/photos/bedrin/with/24504113074/

By |2018-01-22T13:50:52+01:0028 - 02 - 2016|Новости|Коментарите се исклучени на Одпочна реализација на BE DRIN проектот

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top