БРОЈ ЗА ИТНИ ПОВИЦИ 112

Тактичко-показна вежба гаснење на шумски пожар (примена на контра пожар) „Валандово 2017„

Тактичко-показна вежба гаснење на шумски пожар (примена на контра пожар) „Валандово 2017„

Противпожарниот сојуз на Македонија, во согласност со планираните програмски активности, на 06.06.2017 година во Валандовско ја одржа Тактичко-показната вежба „Валандово 2017„. Вежбата беше од областа на гасење на шумски пожар, поточно примена на т.н. контра пожар. Коорганизатор на вежбата беше ОППС Валандово од Валандово.

Основната цел на вежбата беше увежбување на делувањето на сите институции/чинители во заштитата на шумите од пошари на локално ниво, и тоа: ОППС Валандово, Дирекцијата за заштита и спасување-подрачна единица Валандово, Дирекцијата за заштита и спасување-Одделение за специјализирани услуги и воздухоплови, ЈП Македонски шуми-подружница „Саланџак„-Валандово, Територијалната против пожарна единица Валандово, Здравствен дом Валандово, Црбен крст Валандово и т.н. На вежбата учествуваа над 70 активни учесници и над 20 претствници од локални и национални институции како посматрачи.

By |2018-02-01T21:34:23+01:006 - 06 - 2017|Новости|Коментарите се исклучени на Тактичко-показна вежба гаснење на шумски пожар (примена на контра пожар) „Валандово 2017„

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top