БРОЈ ЗА ИТНИ ПОВИЦИ 112

Извештај за XXXIII-от ПП квиз натпревар – Куманово 2017 година

Извештај за XXXIII-от ПП квиз натпревар – Куманово 2017 година

На 06.12.2017 година, во Куманово, се одржа XXXIII-от последователен Против Пожарен Квиз натпревар.  На овој натпревар му претходеа општинските, а потоа регионалните ПП Квиз натпревари. Овогодишни победници во категоријата Кадети е екипата од ОППС Куманово, а во категоријата Јуниори е екипата на ОППС Свети Николе.

Редоследот и резултатите од регионалните и државниот квиз натпревар прикажани се подолу.

Регионални ПП Квиз натпревари:

Освоени миеста на регионални ПП квиз натпревари 2017 година

14.11.2017 година СКОПЈЕ 1

Учествувале следните Општини: Аеродром, Ѓорче Петров, Чаир, Петровец и Шуто Оризари.

 1. Место……………..Аеродром
 2. Место……………..Чаир КАДЕТИ
 3. Место……………..Ѓорче Петров

14.11.2017 година

Учествувале следните Општини: Аеродром, Ѓорче Петров, Чаир, Петровец и Шуто Оризари.

 1. Место…………….. Ѓорче Петров
 2. Место……………..Чаир ЈУНИОРИ
 3. Место…………….. Аеродром

—————————————————————————————————–

14.11.2017 година СКОПЈЕ 2

Учествувале следните Општини: Кисела Вода, Гази Баба, Бутел, Илинден и Сопиште.

 1. Место……………..Илинден
 2. Место……………..Гази Баба КАДЕТИ
 3. Место……………..Бутел

14.11.2017 година

Учествувале следните Општини: Кисела Вода, Гази Баба, Бутел, Илинден и Сопиште.

 1. Место……………..Кисела Вода
 2. Место……………..Илинден ЈУНИОРИ
 3. Место……………..Гази Баба

—————————————————————————————————–

17.11.2017 година Свети Николе

Учествувале следните Општини: Свети Николе, Пробиштип, Кратово.

 1. Место……………..Свети Николе
 2. Место……………..Кратово КАДЕТИ
 3. Место……………..Пробиштип

17.11.2017 година Свети Николе

Учествувале следните Општини: Свети Николе, Пробиштип, Кратово.

 1. Место……………..Кратово
 2. Место……………..Свети Николе ЈУНИОРИ
 3. Место……………..Пробиштип

—————————————————————————————————–

Учествувале следните Општини: Виница, Берово, Кочани, Делчево и Радовиш.

20.11.2017 година Делчево

 1. Место……………..Виница
 2. Место……………..Кочани КАДЕТИ
 3. Место……………..Берово

20.11.2017 година Делчево

Учествувале следните Општини: Виница, Берово, кочани и Делчево.

 1. Место……………..Делчево
 2. Место……………..Виница ЈУНИОРИ
 3. Место……………..Берово

—————————————————————————————————–

Учествувале следните Општини: Велес, Кавадарци, Валандово, Неготино, Гевгелија, Крушево и Битола.

21.11.2017 година Неготино

 1. Место……………..Велес
 2. Место……………..Битола КАДЕТИ
 3. Место……………..Кавадарци

Учествувале следните Општини: Велес, Кавадарци, Валандово, Неготино, Гевгелија, Крушево и Битола

21.11.2017 година Неготино

 1. Место……………..Кавадарци
 2. Место……………..Велес ЈУНИОРИ
 3. Место……………..Битола

—————————————————————————————————–

24.11.2017 година Кичево

Учествувале следните Општини: Тетово, Гостивар, Кичево и Струга.

 1. Место……………..Струга
 2. Место……………..Кичево КАДЕТИ
 3. Место……………..Гостивар

24.11.2017 година

Учествувале следните Општини: Тетово, Гостивар и Дебар.

 1. Место……………..Гостивар
 2. Место……………..Тетово ЈУНИОРИ
 3. Место……………..Дебар

—————————————————————————————————–

 

Државен ПП КВИЗ натпревар

 

06.12.2017 година Куманово

Учествувале следните Општини: Аеродром, Илинден, Куманово, Свети Николе, Велес, Виница и Струга.

 1. Место……………..Свети Николе
 2. Место……………..Куманово КАДЕТИ
 3. Место……………..Аеродром

24.11.2017 година

Учествувале следните Општини: Ѓорче Петров, Кисела Вода, Куманово, Кратово, Делчево, Кавадарци и Гостивар.

 1. Место……………..Куманово
 2. Место……………..Кавадарци ЈУНИОРИ
 3. Место……………..Кисела Вода
By |2018-02-01T21:48:22+01:0012 - 12 - 2017|Новости|Коментарите се исклучени на Извештај за XXXIII-от ПП квиз натпревар – Куманово 2017 година

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top