БРОЈ ЗА ИТНИ ПОВИЦИ 112

ПРИЈАВИ СЕ ЗА ДОБРОВОЛЕН ПОЖАРНИКАР – ПОМОГНИ , МАКЕДОНИЈА ДА БИДЕ ДРЖАВА БЕЗ ПОЖАРИ

ПРИЈАВИ СЕ ЗА ДОБРОВОЛЕН ПОЖАРНИКАР – ПОМОГНИ , МАКЕДОНИЈА ДА БИДЕ ДРЖАВА БЕЗ ПОЖАРИ

ДА ГИ ЗАШТИТИМЕ НАШИТЕ НАЦИОНАЛНИ БОГАТСТВА
ДОБРОВОЛНИ ПОЖАРНИКАРИ – МАКЕДОНИЈА
КАМПАЊА НА ПРОТИВПОЖАРЕН СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

ЛИНК за пријавување – https://forms.gle/ZNQ72GzYGJdrWbJP9
Доброволнито гасење на пожари во Македонија има традиција од 186 години.
Од првите почетоци на оваа активност кои датираат уште од 1836 година , оваа доброволна активност била значајна за справувањето со природните катастрофи и уништувачкото дејство на пожарите.

ДЕНЕС – во 2022 година , ние како ПРОТИВПОЖАРЕН СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА ги здружуваме доброволните противпожарни друштва од Македонија , со цел да помогнеме во спречувањето од појавување на пожари , но и да се вклучиме активно во гасењето на пожарите на отворен простор.
Противпожарниот Сојуз на Македонија е независна, непрофитна, хуманитарна, неполитичка и највисока форма на здружување на доброволните противпожарни здруженија ( друштва ) и локалните противпожарни сојузи. ( организирани на општинско, меѓуопштинско и регионално ниво.)

За да можеме да одговориме на сите предизвици кои ги носи летниот период , отпочнуваме НАЦИОНАЛНА КАМПАЊА за зачленување на нови доброволци/пожарникари , кои волонтерски ќе можат да бидат ангажирани ( по потреба ) за гасење на пожари на отворен простор.
Противпожарниот Сојуз на Македонија , во соработка со Дирекцијата за заштита и спасување ќе организира БЕСПЛАТНИ ОБУКИ за доброволни пожарникари и пожарникари за гасење на шумски пожари.

Ако Вие , имате можност/желба/спремност да ни се придружите , Ве повикуваме да ни се придружите и ЗАЕДНО ДА СЕ ЗДРУЖИМЕ во заштитата на националните добра и природни богатства .

ПРОТИВПОЖАРНИОТ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА активно ќе работи на зголемувањето на бројот на активни / доброволни пожарникари , по примерот на Ех-Ју држави како што се Словенија и Хрватска .
СЛОВЕНИЈА – има 180.000 доброволни пожарникари
Хрватска – има 57.138 регистрирани доброволни пожарникари .
МАКЕДОНИЈА – со Ваша помош и прифаќање на оваа иницијатива , би успеале да почнеме создавање на поголема масовност и екипираност на целиот систем на ДОБРОВОЛНО ПОЖАРНИКАРСТВО ВО МАКЕДОНИЈА.

ВЕ покануваме да не контактирате на 078 45 44 26 или на psmmkd@gmail.com

By |2022-05-16T14:06:12+02:0016 - 05 - 2022|Новости|Коментарите се исклучени на ПРИЈАВИ СЕ ЗА ДОБРОВОЛЕН ПОЖАРНИКАР – ПОМОГНИ , МАКЕДОНИЈА ДА БИДЕ ДРЖАВА БЕЗ ПОЖАРИ

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top