БРОЈ ЗА ИТНИ ПОВИЦИ 112

ПРЕЗЕНТИРАНА ОПРЕМА ЗА БРЗО ГАСЕЊЕ НА ПОЖАРИ – МОДУЛ ОД WISS – ПОЛСКА

ПРЕЗЕНТИРАНА ОПРЕМА ЗА БРЗО ГАСЕЊЕ НА ПОЖАРИ – МОДУЛ ОД WISS – ПОЛСКА

Firefighting skid units with a high-pressure pump designed for Pickup vehicles and trailers

На ден 03.11.2022 година, во организација на Противпожарниот сојуз на Македонија * ПСМ , во тренинг Центарот за обука на професионални пожарникари за заштита и спасување на ,,Коузон”се одржа презентација на најновиот мултинаменски модул на полската компанија „ Wiss “ .

Презентацијата на овој напреден модул за брзо гаснење на пожари , беше проследена со практична употреба на инсталираната опрама и беа презентирани капацитетите за брзо совладување на шумски пожари во почетна фазa, како и совладување на иницијалните пожари во урбани и рурални средини.

На оваа презентација присуствуваа директорот на Центарот за управување со кризи ( ЦУК ) , Стојанче Ангелов, преставници од ЈП „ Национални шуми “,

Доброволното противпожарно друштво „ Бајрам Михтари “ од Скопје и др.

Очекуваме присуството на WISS – Полска да се интензивира во Македонија и дека по денешната прва презентација на модул за гасење на шумски пожари (инсталиран на теренско возило) најавува интезивно присуство и презентација на опрема и возила кои се користат за гаснење на секаков вид на пожари во урбана средина и отворени простанства.

By |2022-11-05T08:10:48+01:005 - 11 - 2022|Новости|Коментарите се исклучени на ПРЕЗЕНТИРАНА ОПРЕМА ЗА БРЗО ГАСЕЊЕ НА ПОЖАРИ – МОДУЛ ОД WISS – ПОЛСКА

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top