БРОЈ ЗА ИТНИ ПОВИЦИ 112

Посета на “Vatrogasna zajednica županije Splitsko-dalmatinske”

Посета на “Vatrogasna zajednica županije Splitsko-dalmatinske”

На 6 март 2009 година, за време на својата неофицијална посета на Хрватска, Претседателот на ПСМ, Проф. д-р Никола Николов, во Сплит имаше работна средба со Претседателот на Хрватската ватрогасна заједница М-р Анте Санадер.

На средбата беше разговарано за состојбите во противпожарството во Хрватска и Македонија и за можностита за интензивирање на меѓусебната соработка, на сите полиња.

 

Неофицијална посета на СплитНеофицијална посета на Сплит

 

 

Проф. д-р Никола Николов, исто така, ја посети и противпожарната единица во Сплит кадо што имаше средба со Командантот Фелицијо Перчина и Секретарот Тихомир Зец. И при оваа средба беше разговарано за можностите за меѓусебна соработка.

На Претседателот на ПСМ му беше презентирана опремата, механизацијата и просториите на противпожарната единица во Сплит, со посебен осврт на диспечерскиот состем и специјалните возила.

 Неофицијална посета на Сплит

Неофицијална посета на Сплит

Неофицијална посета на Сплит

Неофицијална посета на Сплит

By |2018-01-09T19:19:28+01:0011 - 05 - 2009|Новости|Коментарите се исклучени на Посета на “Vatrogasna zajednica županije Splitsko-dalmatinske”

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top