БРОЈ ЗА ИТНИ ПОВИЦИ 112

Редовно Годишно Собрание на Противпожарниот Сојуз на Македонија

Редовно Годишно Собрание на Противпожарниот Сојуз на Македонија

Редовното Годишно Собрание на Противпожарниот Сојуз на Македонија се одржа на ден 23.04.2010 г. со почеток во 11:15 часот во амфитеатеатарот на Бригадата за Противпожарна Заштита – Скопје.

На Собранието присуствуваа 29 делегати од ОПП Сојузи. На седницата на собранието како гостин присуствувапе и Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување на Р. Македонија, Г-ин Шабан Салиу, кој со пригодни зборови и пофалби за успешното работење на ПСМ во изминатиот период од една година го поздрави Собранието, а ја истакна и многу успешната соработка помеѓу ПСМ и ДЗС на Р. Македонија.

Делегатите на собранието ги усвоија: Годишниот извештај за работата на ПСМ во 2009 год., Финансискиот извештај по Завршната сметка за работата на ПСМ во 2009 г. и И змените и дополнувањата на Статут на ПСМ.

 

 

Исто така, од страна на Претседателот на ПСМ, на делгатите на Собранието им беа презентирани и Програмските активности на ПСМ за 2010 год.

  

            

By |2018-01-09T19:32:02+01:0013 - 05 - 2010|Uncategorized @mk, Новости|Коментарите се исклучени на Редовно Годишно Собрание на Противпожарниот Сојуз на Македонија

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top