БРОЈ ЗА ИТНИ ПОВИЦИ 112

ДПД „Видра” – Велес: Превентива, рано откривање и брзо локализирање на пожарите на езеро „Младост” – Велес

ДПД „Видра” – Велес: Превентива, рано откривање и брзо локализирање на пожарите на езеро „Младост” – Велес

 

ДПД „Видра” – Велес: Превентива, рано откривање и брзо локализирање на пожарите на езеро Младост – Велес  

 

Со цел подигање на јавната свест на посетителите на езерото Младост, а во склад со активностите на ПСМ, ДПД Видра-Велес организира делење на пропаганден материал на посетителите на езерото од областа на заштитата на шумите од пожари. Заради поголема ефикасност подигнат е пункт, на кој е организирано дежурство за рано откривање на пожарите и интервенција за нивно брзо локализирање и гаснење. За подобра покриеност на теренот изградена е и набљудувачница од која се набљудува целокупната територија околу езерото. Во оваа активност вклучени се членови на Друштвото од сите возрасни категории и активноста ќе трае за време на сезоната на шумски пожари.

 

 

By |2018-01-09T19:19:23+01:0023 - 08 - 2010|Новости|Коментарите се исклучени на ДПД „Видра” – Велес: Превентива, рано откривање и брзо локализирање на пожарите на езеро „Младост” – Велес

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top