БРОЈ ЗА ИТНИ ПОВИЦИ 112

Одбележување на Денот на пожарникарството – БППЗ Скопје

Одбележување на Денот на пожарникарството – БППЗ Скопје

    На 20ти Мај 2011 во Бригадата за Противпожарна Заштита – Скопје, традиционално се одбележа Денот на пожарникарството.

На свеченоста, беа донирани  три нови противпожарни возила, од кои две од страна на Владата на Р.Македонија – Дирекција за Заштита и Спасување и едно од страна на Град Скопје, со што значително ќе се зголеми ефикасноста и подготвеноста на БППЗ на територијата на Скопје, а воедно и безбедноста на граѓаните.

На прославата присуствуваа: Министерката за Внатрешни Работи, Градоначалникот на Град Скопје, директорот на Дирекцијата за Заштита и Спасување, Претседателот на Противпожарниот Сојуз на Македонија и др.

 

 

 

 

 

 

By |2018-01-09T19:19:18+01:0030 - 05 - 2011|Новости|Коментарите се исклучени на Одбележување на Денот на пожарникарството – БППЗ Скопје

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top