БРОЈ ЗА ИТНИ ПОВИЦИ 112

Реализиран курс за Доброволни пожарникари на членови на ДПД „Козјак“ – Старо Нагоричане

Реализиран курс за Доброволни пожарникари на членови на ДПД „Козјак“ – Старо Нагоричане

 

Противпожарниот сојуз на Македонија, во соработка со градоначалникот на Старо нагоричане Г-дин Mилован Стојковски и останатата администрација на општината, ОППС Куманово и Дирекцијата за заштита и спасување на Република Македонија, пред речиси една година започна иницијатива за обновување на доброволното пожарникарство на територијата на оваа општина. Најнапред беше формирано ДПД „Козјак“, а оваа година за денот на пожарникарството „20 Мај“ во старо Нагоричане беше одржана тактичко-показна вежба како централна манифестација на ПСМ. Како заокружување на процесот за обнова на доброволното пожарникарство, ОППС Куманово во соработка со ПСМ организираше курс за доброволни пожарникари, кој беше реализиран на крајот на Октомври 2014 година. Курсот го посетуваа и успешно завршија 25 членови на ДПД „Козјак“.

Работен состанок со Градоначалникот на Општина Старо нагоричане – 2013 год. (од десно: Љупчо Петрески, Никола Николов, Милован Стојковски, Часлав Стојановиќ и вработен во локалната самоуправа).

Почеток на курсот за доброволни пожарникари – 22.09.2014 год., Старо Нагоричане.

Доделување Уверенија за завршен курс за доброволни пожарникари – Октомври 2014, Старо Нагоричане.

Доделување Уверенија за завршен курс за доброволни пожарникари – Октомври 2014, Старо Нагоричане.

Доделување Уверенија за завршен курс за доброволни пожарникари – Октомври 2014, Старо Нагоричане.

By |2018-01-09T19:34:58+01:004 - 11 - 2014|Новости|Коментарите се исклучени на Реализиран курс за Доброволни пожарникари на членови на ДПД „Козјак“ – Старо Нагоричане

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top