БРОЈ ЗА ИТНИ ПОВИЦИ 112

XXXII-РИ ПРОТИВПОЖАРЕН КВИЗ НАТПРЕВАР

XXXII-РИ ПРОТИВПОЖАРЕН КВИЗ НАТПРЕВАР

Противпожарните квиз натпревари беа организирани според Правилникот за организирање и спреведување на квиз натпревари.

Според региони, квиз натпреварите беа одржани како што следува:

Регион I – ВИНИЦА на 22.11.2016г.

Кадети:

ОППС Виница
ОППС Берово
ОППС Кочани
ОППС Радовиш
ОППС Делчево
Победници: Виница 1 место, Берово 2 место, Делчево 3 место.

Јуниори:

ОППС Берово
ОППС Кочани
ОППС Делчево
Победници: Берово 1 место, Делчево 2 место, Кочани 3 место.

Регион II – СКОПЈЕ на 23.11.2016г.

Кадети:

ОППС Кисела Вода
ОППС Гази Баба
ОППС Бутел
ОППС Илинден
ОППС Сопиште

Победници: Гази Баба 1 место, Илинден 2 место, Бутел 3 место.

Јуниори:

ОППС Кисела Вода
ОППС Гази Баба
ОППС Бутел
ОППС Илинден
ОППС Сопиште
Победници: Бутел 1 место, Кисела Вода 2 место, Сопиште 3 место.

Регион III – СКОПЈЕ на 23.11.2016г.

Кадети:

ОППС Аеродром
ОППС Ѓорче Петров
ОППС Чаир
ОППС Петровец
ОППС Шуто Оризари
Победници: Петровец 1 место, Аеродром 2 место, Чаир 3 место.

Јуниори:

ОППС Аеродром
ОППС Ѓорче Петров
ОППС Чаир
ОППС Петровец
Победници: Ѓорче Петров, Чаир, Петровец.

Регион IV – Велес на 24.11.2016г.

Кадети:

ОППС Кавадарци
ОППС Крушево
ОППС Гевгелија
ОППС Битола
ОППС Валандово
ОППС Велес
Победници: Велес 1 место, Гевгелија 2 место, Крушево 3 место.

Јуниори:

ОППС Кавадарци
ОППС Крушево
ОППС Гевгелија
ОППС Битола
ОППС Валандово
ОППС Велес
Победници: Велес 1 место, Валандово 2 место, Битола 3 место.

Регион V – Куманово на 25.11.2016г.

Кадети:

ОППС Кратово
ОППС Куманово
ОППС Пробиштип
ОППС Свети Николе
Победници: Куманово 1 место, Пробиштип 2 место, Кратово 3 место.

Јуниори:

ОППС Кратово
ОППС Куманово
ОППС Пробиштип
ОППС Свети Николе
Победници: Куманово 1 место, Свети Николе 2 место, Пробиштип 3 место.

Регион VI – Дебар на 02.12.2016г.

Кадети:

ОППС Дебар
ОППС Струга
ОППС Кичево
ОППС Гостивар
ОППС Тетово
Победници: Тетово 1 место, Струга 2 место, Дебар 3 место.

Јуниори:

ОППС Дебар
ОППС Струга
ОППС Гостивар
ОППС Тетово
Победници: Струга 1 место, Гостивар 2 место, Тетово 3 место.

Оваа година Републичкиот ПП квиз натпревар се одржа во Неготино, во организација на ОППС Неготино, а под покровителство на Противпожарниот Сојуз на Македонија. Натпреварувањето се одржа во салата на Хотел „Памела“ Неготино, на 14 Декември 2016 година, со почеток во 11:00 часот. На Републичкиот ПП Квиз натпревар учествуваа 42 натпреварувачи од основните и средните училишта, а вкупно на овогодинешните ПП квиз натпревари (на општинско, регионално и републичко ниво) продефилираа над 1000 ученици.

Екипите кои учествуваа на Државното Квиз натпреварување и местата кои што ги освоија се следниве:

Кадети:

ОППС Неготино
ОППС Тетово
ОППС Куманово
ОППС Велес
ОППС Гази Баба
ОППС Петровец
ОППС Виница

Победници: Гази Баба 1 место, Виница 2 место, Велес 3 место.

Фотографија: Екипа на ОППС Гази Баба, освоено 1 место, категорија кадети

Јуниори:

ОППС Берово
ОППС Ѓорче Петров
ОППС Бутел
ОППС Велес
ОППС Куманово
ОППС Струга
ОППС Неготино

Победници: Куманово 1 место, Ѓорче Петров 2 место, Струга 3 место.

Фотографија: Екипа на ОППС Куманово, освоено 1 место, категорија јуниори

By |2018-01-22T13:54:48+01:0010 - 02 - 2017|Новости|Коментарите се исклучени на XXXII-РИ ПРОТИВПОЖАРЕН КВИЗ НАТПРЕВАР

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top