БРОЈ ЗА ИТНИ ПОВИЦИ 112

Новости

ПРЕЗЕНТИРАНА ОПРЕМА ЗА БРЗО ГАСЕЊЕ НА ПОЖАРИ – МОДУЛ ОД WISS – ПОЛСКА

By |2022-11-05T08:10:48+01:005 - 11 - 2022|Новости|

Firefighting skid units with a high-pressure pump designed for Pickup vehicles and trailers На ден 03.11.2022 година, во организација на Противпожарниот сојуз на Македонија * ПСМ , во тренинг [...]

Коментарите се исклучени на ПРЕЗЕНТИРАНА ОПРЕМА ЗА БРЗО ГАСЕЊЕ НА ПОЖАРИ – МОДУЛ ОД WISS – ПОЛСКА

ИНТЕРВЈУ на Г-дин Петар Плотникот , Претседател на ГППС – Скопје за утринската програма на Канал

By |2022-06-21T08:50:59+02:0021 - 06 - 2022|Новости, Новости|

Интервјуто дава одговори на повеќе прашања како што се : https://www.youtube.com/watch?v=CS49zC_AwBk&feature=youtu.be КОЛКУ МЛАДИТЕ САКААТ ДА БИДАТ ПОЖАРНИКАРИ ? КОЈ ПРВ НАСТАПУВА ВО СЛУЧАЈ НА ПОЖАР ? КОЈА Е ПРИЧИНАТА [...]

Коментарите се исклучени на ИНТЕРВЈУ на Г-дин Петар Плотникот , Претседател на ГППС – Скопје за утринската програма на Канал

НАЦИОНАЛНА КАМПАЊА – „ ДА ГИ ЗАШТИТИМЕ НАШИТЕ ШУМИ ОД ПОЖАРИ 2022 година “

By |2022-06-17T08:21:59+02:0017 - 06 - 2022|Новости, Новости|

Во рамките на програмските активности и воспоставената традиција , Противпожарниот Сојуз на Македонија ( ПСМ ) , во соработка со Градскиот противпожарен Сојуз на Скопје ( ГППС ) и [...]

Коментарите се исклучени на НАЦИОНАЛНА КАМПАЊА – „ ДА ГИ ЗАШТИТИМЕ НАШИТЕ ШУМИ ОД ПОЖАРИ 2022 година “

ПРИЈАВИ СЕ ЗА ДОБРОВОЛЕН ПОЖАРНИКАР – ПОМОГНИ , МАКЕДОНИЈА ДА БИДЕ ДРЖАВА БЕЗ ПОЖАРИ

By |2022-05-16T14:06:12+02:0016 - 05 - 2022|Новости|

ДА ГИ ЗАШТИТИМЕ НАШИТЕ НАЦИОНАЛНИ БОГАТСТВАДОБРОВОЛНИ ПОЖАРНИКАРИ – МАКЕДОНИЈАКАМПАЊА НА ПРОТИВПОЖАРЕН СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА ЛИНК за пријавување - https://forms.gle/ZNQ72GzYGJdrWbJP9Доброволнито гасење на пожари во Македонија има традиција од 186 години.Од [...]

Коментарите се исклучени на ПРИЈАВИ СЕ ЗА ДОБРОВОЛЕН ПОЖАРНИКАР – ПОМОГНИ , МАКЕДОНИЈА ДА БИДЕ ДРЖАВА БЕЗ ПОЖАРИ

ОДРЖАН КОНСТИТУТИВЕН СОСТАНОК НА НОВИОТ УПРАВЕН ОДБОР НА ПСМ

By |2022-05-09T14:24:32+02:005 - 05 - 2022|Новости|

Новоизбраниот Управен Одбор на Противпожарниот Сојуз на Македонија , на 4 Мај 2022 година ја одржа својата прва седница во полн состав. На седницата , членовите на управниот одбор [...]

Коментарите се исклучени на ОДРЖАН КОНСТИТУТИВЕН СОСТАНОК НА НОВИОТ УПРАВЕН ОДБОР НА ПСМ

ОФИЦИЈАЛНО ПРИМОПРЕДАВАЊЕ НА ПРЕТСЕДАТЕЛСТВОТО

By |2022-03-04T18:12:45+01:004 - 03 - 2022|Новости|

ПРЕВЗЕМАЊЕ НА ФУНКЦИЈАТА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПСМ По изборното Собрание одржано на 25 Февруари 2022 година , и изборот на новото раководство на Противпожарниот Сојуз на Македонија, во присуство на [...]

Коментарите се исклучени на ОФИЦИЈАЛНО ПРИМОПРЕДАВАЊЕ НА ПРЕТСЕДАТЕЛСТВОТО

Извештај за XXXIII-от ПП квиз натпревар – Куманово 2017 година

By |2018-02-01T21:48:22+01:0012 - 12 - 2017|Новости|

На 06.12.2017 година, во Куманово, се одржа XXXIII-от последователен Против Пожарен Квиз натпревар.  На овој натпревар му претходеа општинските, а потоа регионалните ПП Квиз натпревари. Овогодишни победници во категоријата [...]

Коментарите се исклучени на Извештај за XXXIII-от ПП квиз натпревар – Куманово 2017 година

Меѓународна вежба MODEX 2017

By |2018-02-01T21:26:13+01:0020 - 06 - 2017|Новости|

Дирекцијата за заштита и спасување, од 16.06 до 20.06.2017 година во Центарот за обука на АРМ во Пепелиште-општина Неготино, беше домаќин на меѓународната вежба MODEX 2017, а во организација [...]

Коментарите се исклучени на Меѓународна вежба MODEX 2017

Јавна кампања: “Да ги заштитиме нашите шуми од пожари”

By |2018-02-01T21:31:33+01:0016 - 06 - 2017|Новости|

Јавната кампања се одржа на 16.06.2017 година во Скопје, на плоштадот Македонија. Организаторите беа:  Противпожарниот Сојуз на Македонија, Дирекција за заштита и спасување и ЈП "Македонски шуми". На штанд [...]

Коментарите се исклучени на Јавна кампања: “Да ги заштитиме нашите шуми од пожари”

Тактичко-показна вежба гаснење на шумски пожар (примена на контра пожар) „Валандово 2017„

By |2018-02-01T21:34:23+01:006 - 06 - 2017|Новости|

Противпожарниот сојуз на Македонија, во согласност со планираните програмски активности, на 06.06.2017 година во Валандовско ја одржа Тактичко-показната вежба „Валандово 2017„. Вежбата беше од областа на гасење на шумски [...]

Коментарите се исклучени на Тактичко-показна вежба гаснење на шумски пожар (примена на контра пожар) „Валандово 2017„
Go to Top